Inleiding

Veel ondernemers hebben vragen over de gevolgen van het coronavirus.
Welke steunmaatregelen zijn er waarop u zich kunt beroepen nu het virus de economie forse schade toebrengt?
Wij, als ZAAM Accountants en Adviseurs, hebben deze maatregelen hier voor u op een rij gezet.

Bel ons vooral in deze onzekere tijden mocht u er zelf niet uit komen.

Algemeen

In verband met het Coronavirus treft de overheid diverse maatregelen om ondernemers te helpen die door de gevolgen van het virus worden getroffen. Maar ook Nederlandse Banken zijn inmiddels maatregelen aan het treffen.

De ontwikkelingen gaan snel; dagelijks vinden updates plaats. De volgende websites van de Rijksoverheid, Kamer van Koophandel, Belastingdienst en het RIVM komen dagelijks met nieuwe updates.

Wij houden u graag van de belangrijkste ontwikkelingen en maatregelen voor het bedrijfsleven op de hoogte, zie de samenvatting hieronder.

Tot slot

De bovenstaand genoemde regelingen zijn nog niet volledig uitgewerkt en daarnaast wijzigt de situatie in ons land vrijwel iedere dag. Er kunnen (en vrijwel zeker zullen) dus nog wijzigingen en aanvullingen op deze regelingen komen. Gezien de behoefte aan informatie bij ondernemers wilden wij echter niet wachten tot het moment dat de regelingen helemaal zijn uitgekristalliseerd.

Wij zullen ons blijven inspannen u tijdig van de meest actuele en accurate informatie te voorzien, maar sluiten niet uit dat de inhoud van dit bericht op enig moment door de actualiteit wordt ingehaald. Uiteraard kunt u ons altijd bellen als u nadere informatie behoefte heeft.

Maak verder vooral gebruik van de regelingen die nu worden aangeboden. Kijk hiernaast ook naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering aan te passen, bijvoorbeeld door andere betalingsvoorwaarden met leveranciers af te spreken.

Heeft u vragen? Bel ons en stel uw vragen, we zijn er voor u !

Verder hebben VNO-NCW en MKB-Nederland samen met de Kamer van Koophandel ook een loket geopend voor ondernemers met vragen. Zie www.kvk.nl

Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen, neem dan vooral contact met ons op.

Laat u goed infomeren en adviseren. U kunt daarvoor gebruik maken van de expertise die wij binnen kantoor (en onze groep) hebben. Neem contact op met uw contactpersoon, die kan u verder helpen en zo nodig andere experts bij de oplossing van uw probleem betrekken.

 

Team

ZAAM Accountants en Adviseurs